(?)

 (?)

Voordat ik kon begrijpen hoe het nou precies zat in de Roaring Twenties heb ik eerst 'herinderd'. Ik vond het handig om eerst te weten wat er in de roaring twenties speelde voordat ik een stapje verder ging doen. In het dagboekverhaal heb ik meer het begrijpen toegepast. 


Vergelijken- 
Ik denk dat het een hele belangrijke periode uit de geschiedenis is die we nu nog steeds merken. Ik ben namelijk blij dat het korset is afgeschaft en dat het normaal is om kleren boven onze knieën te dragen. De muziek en de kunst word nog steeds toegepast in het leven van nu. Er zijn ook veel nieuwe uitvindingen geweest die we nog steeds toepassen op de tijd van nu; wasmachine, stofzuigers,broodrooster en auto's en ga zo maar door... Dingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar het is toch wel fijn als je ze hebt. Door de Roaring Twenties zijn mensen ook anders tegen de economie aan gaan kijken. Mensen zijn nu heel voorzichtig met wat ze uitgeven, dat is een nadeel. We moeten weer wat meer vertrouwen in de economie zien te krijgen zodat we weer wat meer geld gaan uitgeven. 


Niet alles verliep goed in de Roaring Twenties, er waren ook bedreigingen:

 1. Overproductie, omdat er grote vraag naar was produceerden ze veel. 
2. Geld lenen, er werden geen afspraken gemaakt, mensen vertrouwden erop dat ze het terug kregen. 
3. Overheid stimuleerde de uitgaven, mensen gingen maar uitgeven en uitgeven. 
4. Banken bouwden geen reserves op, ze leenden al het geld uit. 
5. Ze staken allemaal geld in een verwachte groei, er was een aandelen explosie. --> extreem overspannen economie

Het ging allemaal goed totdat de markt verzadigd raakte, en er een extreem overspannen economie was. De mensen raakten hun vertrouwen kwijt en dat leidde tot de Zwarte Donderdag.Van een historisch hoogtepunt naar een historisch dieptepunt.

Ik ben tot deze hoofdvraag gekomen:


Hoofdvraag: 

Waarom noemen we deze periode 'The Roaring Twenties' ?

Omdat er in deze periode een enorme groei in de economie was, er ontstond een consumptiemaatschappij en een vrijemarkteconomie. De industrie ging ernorm veel produceren, er kwamen nieuwe dingen op de markt omdat veel huizen beschikten over elektriciteit. Mensen profiteerden van de grote welvaart. Ze luisterden naar opwindende jazzmuziek en gingen naar feestjes om zich daar helemaal vol te zuipen. Ook kwam er een nieuwe mode, en nieuwe muziek en nieuwe kunst. Er was opleving in de cultuur. Jongeren gedroegen zich losbandig en trokken zich nergens iets van aan. Al helemaal niet toen er een totale verbod op alchol kwam, toen gingen ze naar illegale dranklokalen die bemachtigd werden door criminele bendes. Het gaf juist een kik om iets te doen wat niet mocht. Als iets geld kostte leenden ze het gewoon van iemand of van de bank. Dat ging goed, totdat..